Komen advertenties nog wel binnen?

Komen advertenties nog wel binnen?

Overal waar je kijkt zie je advertenties! Op je smartphone, tijdens het autorijden, in de supermarkt wandelend in de stad. Prikkels worden met duizenden tegelijk op je afgevuurd. Komen ze nog wel binnen? vroeg ik me af.

Zie jij de banners nog, of scroll je er met grote souplesse voorbij? Tijdens een creatieve sessie voor een van onze klanten, liet ik alle betrokkenen binnen een paar seconden opschrijven welke banners ze in de afgelopen dagen voorbij hebben zien komen. Daarna was de opdracht om advertenties te noteren die voorbij gekomen waren op Facebook. De resultaten waren duidelijk. Er kwam weinig op papier.

We hebben kennelijk een soort filter in ons hoofd en worden heel handig in het negeren van advertenties. Hoe kan je als adverteerder dan toch mensen bereiken? Dat kan op meerdere manieren natuurlijk. Uniek zijn, bijzonder zijn, schokkend zijn, overweldigend zijn. Zo hadden we recentelijk de reclame van Prorail die kleding van verongelukte mensen toonden aan het publiek. Dat leidde tot heftige emoties bij met name getraumatiseerde machinisten. Binnen een week werd de campagne stop gezet. Het doel is bereikt aldus Prorail. Gevaarlijke move, als je het mij vraagt, maar wel doeltreffend kennelijk.

Een andere manier om mensen goed te bereiken is als ze nagenoeg geen afleiding hebben! Belangrijk is ook dat het brein openstaat voor prikkels. Ontspannen zijn is dus belangrijk.

Vaak zijn dit heel korte wachtmomenten. Te kort om iets anders te doen of je telefoon te pakken maar lang genoeg voor een subtiele boodschap. Een man die gebruik maakt van een urinoir is bijvoorbeeld zo’n moment. Er is bijna geen afleiding en de man is ontspannen! Goed moment wat mij betreft!

Door: Remco de Bruijn, Directeur van TwinSight Media

Geen reactie's

Geef een reactie

96 − = 93

×